Logo De Zanzibar

Eco footprint

Wij streven naar een 100% ecologisch verantwoorde werkwijze
78%

Van transport tot vorkje

Dat we uit zijn op een duurzame manier van werken is duidelijk. Maar net zo belangrijk is natuurlijk het verpakken van onze producten.
Om zo dicht mogelijk bij tropische sferen te blijven is er gekozen om alle fruitproducten te verkopen in duurzame hout & bamboe disposables. Dit geldt ook voor de prikkers en vorkjes.

Onze smoothies moeten er natuurlijk ook aan geloven. Omdat er geen plastic bestaat dat biologisch afbreekbaar is hebben we gekozen
voor verantwoord rPET. Dit is plastic dat wordt gemaakt van gerecycled plastic.

Wij houden de lijntjes kort

Door bewust niet te kiezen voor een tussenpersoon of fruithandelaar houden we de lijntjes extra kort. Al ons fruit komt rechtstreeks vanuit de veiling in Venlo en zal na transport bij ons in de loods worden schoongemaakt, klaargestoomd en opgeslagen. Dit scheelt alweer 2 vrachtwagens met chauffeur en onnodig extra handelingen met ons fruit.

Duurzaam Transport

Door optimaal gebruik te maken van de stuurmanskunsten van onze Nick kunnen we het transport geheel in eigen beheer houden en zijn daarom niet afhankelijk van een verhuurder.

Het voordeel van het rijden met een een vrachtwagen-combinatie is dat we alles in 1x kunnen vervoeren en dus niet twee keer op en neer hoeven te rijden. Dus geen dubbele uitstoot, kosten en uren.

Niks gaat verloren

Nadat wij een evenement of festival hebben gedraaid zal er altijd fruit overblijven. Dankzij Harrie Swinkels Groentehandel zal al wat overblijft de dag erna gewoon vers verkocht worden op de markt bij jou om de hoek om verspilling tegen te gaan.

Doordat we beschikken over een eigen walk-in koelcel in onze 2e container blijft het fruit heerlijk vers en zijn kwaliteit behouden. Zo is het cirkeltje rond en wordt er niks aan overtollig fruit weggegooid of vergeten.

Scroll to Top